Hovězí játra dušená na slanině | Počet porcí: 1, norma: Velká | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Seznam surovin | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Celkové součty | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Popis výroby | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 porce včetně šťávy: 142g z toho 62g jater 173g z toho 93g jater Dva až tři plátky dušených jater přelité hnědočervenou šťávou. Plátky jater jsou celistvé a přiměřeně měkké, Šťáva má typickou vůni a chuť po játrech a je necezená, řidší konzistence. Výrobní postup: Očištěná, v tekoucí vodě opraná játra zbavíme blan. Nakrájíme na plátky, mírně je naklepeme a na okrajích nařízneme, opepříme a posypeme prosátou hladkou moukou. Plátky jater po obou stranách zprudka opečeme na tuku a naskládáme je do vhodného kastrolu.V tuku od pečení jater částečně roztavíme na drobné kostičky nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou, drobně nakrájenou cibuli,osmahneme ji do růžova, přidáme rajčatový protlak a základ zalijeme teplou vodou.Vzniklou šťávu krátce povaříme a nalijeme na opečená játra, která v ní udusíme do měkka. Nakonec pokrm podle potřeby přisolíme. Vhodné přílohy: různě upravené brambory,rýže a zeleninové saláty. |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vytvořeno programem NoRec dne 28.1.2007 |